You are currently viewing Körsbärsblommor
Körsbärsblommor

Körsbärsblommor

Spread the love

Körsbärsblommor blir man glad av och vet att våren är på väg, detta år har det varit lite tokigt med blomningen eftersom det var så varmt i vinter. Har inte varit ute och fotat ännu på grund av coronan men jag har bilder sedan tidigare år och dom duger lika bra. 

Körsbärsblommor

Picknick under körsbärsträd är en gammal japansk tradition/fest (sedan 800-talet) som kallas ”hanami”, vilket betyder blomning, och firas varje år vid blomning. Det är en av Japans viktigaste kulturhändelser och vid slutet av varje väderrapport berättar man hur långt ”körsbärsfonten” dragit genom landet. Stora företag skickar till och med ut sina anställda för att passa de bästa platserna i parkerna. Många intar sin picknick på natten, så kallad ”Yozakura”, och då hänger man upp papperslyktor i trädet.

 

Körsbärsblommor
I full blom

Lite mer info om Kungsträdgården får du om du går in på länken nedanför.

Körsbärsblommor
Lasse beundrar

Körsbärsblommor har normalt sett fem urnupna kronblad och blommorna sitter tillsammans i klasar. Formen och färgen på dessa blommor har länge fått symbolisera renhet och enkelhet. Blomningssäsongen varar vanligtvis upp till en månad medan varje enskilt träd endast kan blomma i en vecka. Träden lever i mellan 30 till 40 år.

Annons

Smartphoto har allt från fotopresenter, fotobböcker, fotoalmanackor, canvastavlor och vanliga bilder och förstoringar.          Mer information om rabatter och erbjudande finns på hemsidan

Körsbärsblommor
Alla njuter av blommor och sol

1997/1998 var Stockholm kulturhuvudstad. Då planterades körsbärsträden (63 stycken) i Kungsträdgården som en gåva från den japanske kejsaren till vår egen kung.

Lindboms

Vi träffade Maj-Britt, hon var också ute och njöt av våren och körsbärsblommorna. Det finns många trevliga små restauranger som har solsida och vin. Den som hade ledigt bord blev det.

Lindboms.se
Lindboms

Lämna ett svar